Thursday, April 24, 2008

OPTIMISTISKE - FORAN EN UKJENT FREMTID

En alvorspreget mor, gir Farung en god klem før hun overlater henne i operasjonslegens hender.
Da var det endelig over, og drenet er på plass.
Første dagen etter operasjonen, på pappas fang.

Mandag som var ble endelig Farung trillet inn på operasjonstuen, og fikk lagt inn dren i hodet.( hvis alt går som det skal, kan hun ha dette hele livet og bare komme til kontroll )
To alvorstyngede foreldre og jeg satt på utsiden av operasjonssalen og ventet tre laange timer, med tårer i øynene, og mange tanker som surret igjennom hodet...
Tilslutt kom en sykepleier ut å sa at nå var operasjonen over, men de ville ha Farung på observasjon to timer til, til hun våknet.
Vi gikk på rommet og ventet, lunsjen ble spist fordi en trang påfyll av energi..tida føltes lang..ingen sa noe..
Ca 15 gikk vi ned igjen og der møtte vi opersjonssykepleierene og Farung i gangen, på vei til oss..mor til Farung ble så glad og lettet over å se datra si igjen, og at hun hadde begynt å våkne og smågråt litt..at tårene dryppet der hun stod..
Far forble alvorlig, men senere på kvelden la han seg på senga med lukkede øyne, og tårene rant nedover kinnene av glede...
Farung fikk være på rommet med oss resten av dagen..hun sov litt, og etter en stund drakk hun melk uten problemer, hun var litt annerledes å se på fordi legen hadde barbert bort alt håret..
Den første natta sov hun bare en time av gangen og våknet opp å gråt av smerte, neste morgen måtte jeg dra hjem..rart å forlate de etter en uke, men glad jeg fikk være der den dagen hun ble operert.
Denne uka har Be ( lederen for Faa lang fon ) vært hos Farung og foreldrene, jeg har hatt gjevnlig kontakt med de på telefonen, og alt er stabilt og ser veldig bra ut. Hodet har alt begynt å minske litt..
Operasjonslegen er veldig fornøyd så langt, og Farung blir liggende på sykehuset frem til mandag sannsynligvis, slik at hun blir fulgt tett opp nå den første uka, og får fjernet stingene før hun drar hjem. Legen mener en bør se stor forskjell på hodet om 5-6 mnd, vi er veldig spent på hvordan utviklingen til Farung vil bli, men håper det beste. En kan ikke vite sikkert nå hvordan hun vil utvikle seg.
Etter en måned skal hun tilbake til Chiang Mai, på kontroll, da er planen at jeg skal prøve å komme meg oppover også, og være der sammen med de ett par dager, slik at de ser at vi ikke glemmer de, at vi vil være med å oppmuntre og støtte de i tiden fremover.
Vi ønsker at Farung får komme til en fysioterapeut også da, når hun er tilbake i Chiang Mai neste gang, slik at foreldrene får opplæring i hvordan de best kan hjelpe henne i tiden fremover, når hun skal begynne å bruke kroppen sin selv.

Det er mange som har støttet økonomisk og bidratt til at denne operasjonen kunne bli virkelighet, vi sender dere alle en STOOR takk på vegne av familien til Farung og Faa Lang Fon.
Vi vil holde dere oppdatert om hvordan det går med henne fremover..

Vi er enda ikke helt i mål med å samle inn hele summen til operasjonen, så vi utfordrer dere enda en gang til å bidra med ett lite beløp, utfordre venner og familie også..
merk overføringen med "operasjon"...
Vennlig hilsen
Anne Tabtim Gunnerød

No comments: