Thursday, August 4, 2011

Karen barn reddet fra menneskesmuglere

Jeg satt og leste i Thai nytt (ein internettavis) og kom over denne reportasjen. Tenkte jeg ville dele den med dere som støtter Faa lang fon. Som dere vet så jobber Faa lang fon med å hjelpe karen barn, og slike historier som dette hører vi stadig, og om alle historiene er sanne så er dette et stort problem, at barn kidnappes fra stammene sine og blir tvunget til tigging, prostitusjon etc. Disse 8 barna fra en burmesisk Karenstamme var heldige, de fikk hjelp. Jeg lurer på hvor mange barn som blir kidnappet og som aldri får hjelp? Tusen takk til alle dere som er med å støtter Faa lang fon sitt arbeid for å gi utdannelse til Karenbarn, vi mener at utdannelse må til for å få en forandring i fattige områder.

Her kommer reportasjen:

Politiet i Chiang Mai (Nord Thailand) gikk tirsdag morgen til aksjon og tok hånd om 8 burmesiske barn i alderen 3-14 år. Dette skjedde etter at to jenter, på 14 og 18 år, hadde klart å rømme og hadde henvendt seg til politiet. Tre burmesere, en mann (57) og to kvinner (54 og 47), ble arrestert og anklages for å ha smuglet barna inn og tvunget dem til å tigge. De sier selv at barna var slektninger og at de gjorde dette frivillig. Provinsens politisjef opplyste til media at barna har blitt lært å snakke litt thai, kledd i fillete klær, brakt ut til markeder og trafikktette områder, og tvunget til å tigge. Dersom hvert enkelt barn ikke daglig klarte å tigge til seg 500 baht, ble de slått og mishandlet. Mannen anklages også for seksuelle overgrep mot barn under 15 år. I tilegg anklages alle de tre for menneskehandel og ulovlig opphold i Thailand.

De tre påsto at det var slektninger, men myndighetene har grunn til å tro at det er barn som er stjålet og bortført fra sine Karen-familier i Burma, rett over grensen fra provinsen Chiang Rai.

(barna på bildet har ingen ting med saken å gjøre)

No comments: